Artlantis 2021

Η επανάσταση στο Αρχιτεκτονικό Rendering

Πρωτοποριακό στον αρχιτεκτονικό φωτορεαλισμό και συμβατό με οποιοδήποτε 3D λογισμικό της αγοράς, το Artlantis είναι η πλέον εύκολη και γρήγορη λύση για τη δημιουργία ρεαλιστικών απεικονίσεων και ταινιών.

Nέα Xαρακτηριστικά του Artlantis 2021

Τι νέο υπάρχει; Ανακαλύψτε τα νέα χαρακτηριστικά.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ IFC

Το Artlantis 2021 αποτελεί πλέον κομμάτι του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΒΙΜ! Γνωστό και αναγνωρισμένο για τη διεθνή του πορεία, το Artlantis 21 εισάγει τώρα αρχεία διάταξης IFC. Αυτή η νέα δυνατότητα που αφορά μόνο τη γεωμετρία του μοντέλου, επιτρέπει στο χρήστη να δεχτεί μοντέλα από οποιοδήποτε συνεργάτη, ανεξαρτήτως του μοντελοποιητή που έχει χρησιμοποιήσει, και εάν είναι απαραίτητο, να τροποποιήσει το μοντέλο απευθείας στο δικό του πρόγραμμα.

LUTs

To Artlantis 2021 ενσωματώνει τα LUTs, φίλτρα τροποποίησης χρωματομετρίας και αντίθεσης, για να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά και να διορθώσει τις εικόνες στην προεπισκόπηση και στην τελική απόδοση. To Artlantis 2021 προσφέρει ποικιλία τέτοιων προκαθορισμένων φίλτρων. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να χρησιμοποήσει κάποιο ιδιαίτερο φίλτρο, μπορεί να εισάγει όποιο από τα LUTs επιθυμεί, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορους ιστότοπους ως αρχεία .CUBE, δωρεάν, ή επί πληρωμή.

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΕΠΑΦΗ

Στο Artlantis 2021 μπορεί κανείς να επιλέξει διεπαφή: είτε την Προκαθορισμένη, είτε τη νέα Εύκολη διεπαφή. Πιο εκλεπτυσμένη από πλευράς ρυθμίσεων, περιέχει πολλές προκαθορισμένες τιμές και σας επιτρέπει να τροποποιείτε τις ρυθμίσεις ανά επίπεδο όπως πχ. “υψηλό, μέτριο ή χαμηλό”. Η προσέγγιση αυτή βοηθά αφενός στην ευκολότερη κατανόηση των ρυθμίσεων, αφετέρου απλοποιεί και επιταχύνει το στήσιμο του σκηνικού. Όλοι ο χρήστες – έμπειροι και αρχάριοι, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τις  ανάγκες, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους.

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΠΛΟΤΗΤΑ

Περιβάλλον εργασίας

Σχεδιασμένο με μία προφανή και εργονομική διεπαφή, το Artlantis είναι εύκολο και άνετο στην εκμάθηση και στη χρήση. Ανά πάσα στιγμή, τα απαραίτητα εργαλεία βρίσκονται κοντά στο παράθυρο προεπισκόπησης σε πραγματικό χρόνο, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε τα αποτελέσματα κάθε προσαρμογής. Σήμερα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ της κλασικής διεπαφής και της εύκολης διεπαφής σύμφωνα με τις γνώσεις και τις συνήθειες εργασίας του.

Εύκολο στην εκμάθηση

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στα γραφικά υπολογιστών — η εκμάθηση και χρήση του Artlantis είναι εύκολη και πολύ γρήγορη. Το Artlantis χρησιμοποιείται εξίσου από προχωρημένους χρήστες αλλά και αρχάριους για τη δημιουργία, παρουσίαση και επικοινωνία των έργων τους, παράγοντας υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο με εντυπωσιακό φωτορεαλισμό σε χρόνο ρεκόρ!

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ (MEDIASTORE)

Με το Artlantis 2021, η Abvent λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο MediaStore. Πλήρως επανασχεδιασμένο, τόσο ως προς τη μηχανή αναζήτησης όσο και ως προς την εργονομία του, τα πλεονεκτήματά του είναι πασιφανή:

  • Καθαρότερο και πιο ευανάγνωστο περιβάλλον εργασίας
  • Γρηγορότερη πλοήγηση
  • Γρηγορότερη και απλούστερη αναζήτηση μέσων
  • Απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας το AbventID σας
  • Διαθέσιμο για τις εκδόσεις 5, 6, 7, 2019 και 2020 του Artlantis – και φυσικά πανέτοιμο για τις μελλοντικές εκδόσεις!

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ &
ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο

Η φήμη και η επιτυχία του Artlantis πηγάζουν κατά κύριο λόγο από την θεμελιώδη του ιδέα: μία προεπισκόπηση του σκηνικού που να δίνει στο χρήστη απόλυτο και συνεχή έλεγχο κάθε τροποποίησης. Το άνοιγμα ενός 3D σκηνικού, η πλοήγηση, η αλλαγή σκιαστών (shaders) και αντικειμένων, φωτισμού ή 3D περιβάλλοντος, να είναι όλα άμεσα ορατά στο παράθυρο προεπισκόπησης.

Απόδοση

Η ταχύτητα προβολής του σκηνικού, της πλοήγησης, της χωροθέτησης, της διασποράς φωτός – στην προεπισκόπηση ή στην τελική απόδοση – είναι εξαιρετική. Παρόλο που ο Καθολικός Φωτισμός (Global Illumination) ο οποίος εξασφαλίζει το ρεαλισμό των σκηνικών είναι γνωστός για τη βραδύτητα υπολογισμού του, το Artlantis είναι το μοναδικό πρόγραμμα φωτορεαλιστικής απόδοσης στην αγορά, που προσφέρει αποτελεσματικό λόγο ποιότητας/χρόνου. Κατά τα στάδια προετοιμασίας, υπάρχει η “πρόχειρη/draft” μέθοδος, που επιτρέπει μία γρήγορη απεικόνιση της προεπισκόπησης.

2D ΑΠΟΨΕΙΣ

2D παράθυρο

Εκτός από τη 3D προεπισκόπηση, το Artlantis έχει ένα 2D παράθυρο για τοποθέτηση καμερών ή ακολουθιών, διευκολύνοντας το στήσιμο μίας διαδρομής πανοράματος προς εξερεύνηση του έργου.

Απόψεις

Ορίστε και αποθηκεύστε όσες απόψεις επιθυμείτε: προοπτικά, παράλληλες προβολές, παρεμβολές ή πανοραμικές, καθεμία με τις δικές της ρυθμίσεις φωτισμού.

Βάθος πεδίου

Ακριβώς όπως ένας φωτογράφος επιλέγει ένα διάφραγμα, στο Artlantis, μπορείτε να ρυθμίσετε το βάθος πεδίου, το ISO και την ταχύτητα κλείστρου για όσες απόψεις θέλετε. Όταν εστιάζετε σε ένα αντικείμενο, σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χώρο ή στο άπειρο, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το θόλωμα με τη βοήθεια ενός συρόμενου ρυθμιστή.

Παράλληλες απόψεις

Οι παράλληλες απόψεις (προβολές και τομές) μπορούν να οριστούν στον ειδικό επιθεωρητή/inspector, με βάση τον τύπο της προβολής (όψη, αξονομετρικό, κάτοψη), τη θέση της κάμερας, το εύρος της άποψης και τον ορισμό των επιπέδων κοπής. Η μπάρα ελέγχου σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις κύριες ρυθμίσεις του έργου μέσα στο περιβάλλον του.

Προοπτικές και κάθετες απόψεις

Κάθε άποψη έχει το δικό της απέραντο έδαφος, επίπεδο, υλικά και εικόνες φόντου ή προσκηνίου, που είναι εύκολος ο χειρισμός, ή αυξομείωση ή ακόμη η ρύθμιση των άκρων τους στην Προεπισκόπηση. Το Artlantis διαθέτει μία κάθετη λειτουργία που καθιστά την προοπτική άποψη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για έργα μεγάλου ύψους.

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Σκιαστές & Υφές

Με ένα απλό “σύρε κι άφησε” από τον κατάλογο σε μια επιφάνεια, μπορείτε αυτομάτως να επενδύσετε την επιφάνεια αυτή με το καθορισμένο υλικό και να ορίσετε τις ιδιότητές του όπως χρώμα, απόχρωση, αδιαφάνεια, ανάκλαση και περίθλαση, προσανατολισμός και κλίμακα μοτίβου, κλπ. Για να επιτύχετε ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό, μπορείτε να “πειράξετε” τις ρυθμίσεις και να αλλάξετε την άποψη της επιφάνειας, τροποποιώντας την ανακλαστικότητα, τη λάμψη (shininess) ή το ανάγλυφό της (bump).

3D Grass

Ο ενσωματωμένος Κατάλογος Πολυμέσων προσφέρει διάφορους τύπους γρασιδιού και έξι τύπους 3D γρασιδιού, ενισχυμένους με επιπλέον ρυθμίσεις: προσαρμόσετε το χρώμα του γρασιδιού, εφαρμόστε παραλλαγές πυκνότητας – το μέγεθος υπολογίζεται αυτόματα ανά ζώνη.

Χρώματα RAL

Το Αrtlantis προσφέρει κωδικοποιημένα χρώματα και αποχρώσεις από τις παλέτες Ral Effect, RAL Design και RAL Classic, οι οποίες αποτελούν τα καθορισμένα πρότυπα βαφής στον κόσμο της Αρχιτεκτονικής και της Κατασκευής.

Ενσωματωμένος Κατάλογος Πολυμέσων

Το Αrtlantis οφείλει τη φήμη του στον πλούσιο και εύχρηστο κατάλογό του: πάνω από 1000 πολυμέσα είναι οργανωμένα με εύκολο τρόπο για να μπορεί κανείς να τον εξερευνήσει απευθείας μέσα στο 3D σκηνικό.

Αντικείμενα και 3D Χαρακτήρες

Για να στήσετε ρεαλιστικά, ζωηρά σκηνικά, το Artlantis σας προσφέρει έναν φανταστικό διαχειριστή αντικειμένων. Μπορείτε να χειριστείτε αντικείμενα είτε σε 3D ή σε 2D. Η συμπεριφορά τους εξαρτάται από παράγοντες σχετικούς είτε με την αντίστοιχη άποψη (ιεραρχία, anchor, εποχή), είτε με την τοποθέτησή τους – πχ. ένα φωτιστικό επιδαπέδιο που πρέπει πάντοτε κνα είναι άθετο ως προς το πάτωμα, ή ένα φωτιστικό επιτοίχιο που πρέπει πάντοτε να κρέμεται κάθετα ως προς τον τοίχο.

Εργαλείο Βλάστηση

Φυτά, γρασίδι, γκαζόν και 3D δέντρα αποτελούν απλά αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε απλά με “σύρε κι άφησε”. Διαθέτουν επίσης και μία συγκεκριμένη ιδιότητα που τους επιτρέπει να προσαρμόζουν την πυκνότητα και τη σκίαση του φυλλώματός τους στην εκάστοτε εποχή. Το Artlantis προσφέρει επίσης και ειδικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα βλάστησης ξεχωριστά , είτε με “σύρε κι άφησε”, είτε ανά ζώνη.

Καρτ Ποστάλ

Η Καρτ Ποστάλ είναι το στιγμιότυπο ενός σκηνικού, που αποθηκεύει όλες τις παραμέτρους που έχουν οριστεί για τα υλικά (χρώματα, σκιαστές, υφές), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μετά, είτε για τοπική χρήση, είτε για να σταλεί (share). Όπως οι σκιαστές, τα αντικείμενα και οι εικόνες, έτσι και οι Καρτ Ποστάλ θεωρούνται Πολυμέσα (media).

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ

Καθολικός Φωτισμός

Με το Artlantis, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μελετήσετε τις επιδράσεις του φωτισμού σύμφωνα με τη γεωμετρία, τις πηγές ενέργειας, τη γεωγραφική θέση, την ημερομηνία και τα υλικά. Ενσωματώνοντας υπολογισμούς ακτινοβολίας (cache irradiance), το Artlantis υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια τις ανταλλαγές φωτεινής ενέργειας για την προσομοίωση του καθολικού φωτισμού, που ενισχύει ακόμα περισσότερο το ρεαλισμό της εικόνας

Φωτεινές Πηγές

Το Αrtlantis διαθέτει ποικιλία φωτεινών πηγών (σποτ, λαμπτήρας, κατευθυντικό φως, ηλιακό ίχνος, ουρανός), καθώς επίσης και εφέ (ατμόσφαιρα, αναταράξεις, περίθλαση, φωτοστέφανο, βάθος πεδίου) και χειρίζεται με επιτυχία τα διαφανή υλικά, όπως πχ. τα εφέ του φωτός στις κουρτίνες. Απαλές σκιές και θολώσεις ορίζονται εύκολα με έναν διαδραστικό κέρσορα. Μπορείτε να τροποποιήσετε το περίγραμμα ενός συγκεκριμένου αντικειμένου, εικόνας ή σκηνικού, και έτσι να επεξεργαστείτε τις ακτίνες φωτός και να απαλύνετε τη γενική ατμόσφαιρα του σκηνικού ή της ταινίας.

  • Τεχνητά φώτα με απεριόριστη τοποθέτηση, προσανατολισμό, χρώμα, ένταση ή ποσότητα.
  • 8 εγγενή προφίλ IES, το καθένα με εξειδικευμένη ένταση και ακτινοβολία φωτός. Μπορείτε επίσης να εισάγετε τα δικά σας προφίλ, καθώς και αυτά από τους καταλόγους των κατασκευαστών.
  • Εξομοιωτής Ηλιακού Ίχνους (Heliodon): αυτές οι φυσικές πηγές φωτός μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το έτος, την ημέρα, την ώρα και τον τόπο (γεωγραφικό μήκος και πλάτος).
  • Σκιαστές Νέον: σε αντίθεση με τις σημειακές πηγές φωτός, αυτό το εκπέμπον υλικό μπορεί να εφαρμόζεται σε επιφάνειες. Μπορείτε να ορίσετε την ένταση και το χρώμα του. Συμπληρώνει τα τεχνητά φώτα που παραδίδονται με το Artlantis και συμβάλλει σε έναν πιο ρεαλιστικό φωτισμό.

Εργαλείο Πύλη

Πύλες (portals): μία ρύθμιση βελτιστοποίησης για τη διαχείριση του φωτός στο Artlantis. Όταν χρησιμοποιείτε χαμηλές ρυθμίσεις για έναν γρήγορο υπολογισμό των αποδόσεών σας, αυτή η επιλογή βελτιώνει το φωτισμό των εσωτερικών σκηνικών και αφαιρεί το “θόρυβο” από την εικόνα.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΤΑΙΝΙΕΣ

Εισαγωγή Τοπίου

Απαραίτητο εργαλείο, που σας επιτρέπει να προσομοιώσετε το έργο σας στον μελλοντικό του περιβάλλοντα χώρο για οικοδομικές άδειες – ένα χαρακτηριστικό μοναδικό για το Artlantis. Ο επιθεωρητής σας οδηγεί βήμα-βήμα μέσα από τις ρυθμίσεις αναγνώρισης χώρου που εμφανίζονται αμέσως στην προεπισκόπηση. Η διαδικασία είναι απλή και ευέλικτη. Μπορείτε να κάνετε απευθείας, ακόμη και διαφανείς τις εικόνες στο προσκήνιο. Όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή, το τελικό προϊόν εμφανίζεται στο παράθυρο  προεπισκόπησης σε χρόνο ρεκόρ.

Μετά την Παραγωγή

Εφαρμόστε διαφορετικά εφέ στην τρέχουσα άποψη και ορίστε τη φωτεινότητα και το χρώμα μίας απόδοσης. Γλιτώστε χρόνο προσθέτοντας εφέ, όπως κόκκους, βαφή ή παστέλ. επισημάνετε τα περιγράμματα απευθείας στο Artlantis. Προκαθορισμένες ρυθμίσεις Επιλέξτε από αρκετές προ-εγγεγραμμένες λειτουργίες (εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, χαμηλό φωτισμό) και διαφορετικούς ορισμούς (ταχύτητα, μεσαία, ποιότητα), για να εξασφαλίσετε γρήγορα ένα βέλτιστο αποτέλεσμα!

Ισορροπία λευκού

Η ισορροπία λευκού σας επιτρέπει να προσαρμόζετε αυτόματα το χρωματολόγιο μίας εικόνας, από το επιλεγμένο χρώμα αναφοράς.

Προκαθορισμένες ρυθμίσεις

Επιλέξτε από αρκετές προ-εγγεγραμμένες λειτουργίες (εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, χαμηλό φωτισμό) και διαφορετικούς ορισμούς (ταχύτητα, μεσαία, ποιότητα), για να εξασφαλίσετε γρήγορα ένα βέλτιστο αποτέλεσμα!

Προσαρμόσιμη εξομάλυνση

Η έξυπνη εξομάλυνση (antialiasing) του Artlantis, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα μιας εικόνας, εφαρμόζεται στις περιοχές προς επεξεργασία, μειώνοντας το “θόρυβο” και τα ψευδοπεριγράμματα

Αποκλεισμός περιβάλλοντος

Ο αποκλεισμός περιβάλλοντος δημιουργεί σκιές στα εσωτερικά και εξωτερικά σκηνικά προσδίνοντάς τους μεγαλύτερο βάθος και ανάγλυφο και επομένως κάνοντάς τες πιο ρεαλιστικές.

Εργαλείο Denoiser (Αποθορυβοποιητής)

Μειώστε ή και εξαφανίστε, το “θόρυβο” των αποδόσεών σας, που συνήθως προκύπτει από την ανάκλαση των shaders. Εάν επιθυμείτε ένα ποσοστό “θορύβου” στην εικόνα σας, μπορείτε να αποφασίσετε οι ίδιοι την ενεργοποίηση ή μη αυτής της επιλογής. Το εργαλείο Denoiser αναλύει τα pixel της εικόνας και μειώνει το “θόρυβο”

Λευκό Μοντέλο

Αυτός ο τύπος φωτορεαλισμού σας επιτρέπει να μεταμορφώνετε αυτόματα όλες τις επιφάνειες ενός σκηνικού – εκτός από τις διαφανείς – σε λευκό υλικό, προκειμένου να εστιάζετε στους όγκους του έργου. Όσο για το φωτισμό, διατηρούν το χρωματισμό τους δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Ταινίες (Animations)

Αντικείμενα, χαρακτήρες, σύννεφα, ατμοσφαιρικά εφέ, σκιαστές και υφές, οι ίδιες οι πηγές φωτός – όλα τα συστατικά των σκηνικών μπορούν να διερευνηθούν. Με το Artlantis είναι εφικτό να σκηνοθετήσετε και να σκαρώσετε ένα βίντεο από μία ή περισσότερες ακολουθίες, τις οποίες μπορείτε να επεξεργαστείτε απλά και ενστικτωδώς χάρη στο ενσωματωμένο χρονοδιάγραμμα, που σας επιτρέπει να ορίσετε την παρακολούθηση της κάμερας ή/και την τροχιά των αντικειμένων, αλλά και το φωτισμό των αντικειμένων. Επιταχύνετε ή επιβραδύνετε την κίνησή τους, συνδυάστε διαφορετικές ακολουθίες ή πανοράματα, δημιουργήστε και επεξεργαστείτε μία τροχιά, συνθέστε μελέτες ηλιασμού ή δοκιμάστε μία πανοραμική άποψη 360 μοιρών.

Ένα εργαλείο εικονικής πραγματικότητας VR σας επιτρέπει να χειριστείτε μια σκηνή σε 360ー και να τη διασχίσετε. Υπολογίζεται αυτόματα από τις εικόνες που αποδίδονται γύρω από το σκηνικό, απλώς επιλέξτε τον αριθμό των εικόνων που θα υπολογίσετε οριζοντίως και καθέτως για να διασφαλίσετε τη ρευστότητα της κινούμενης εικόνας. Κατόπιν, η ταινία μπορεί να εξαχθεί σε διάφορες διατάξεις, ανεξαρτήτως πλατφόρμας: .jpeg, .dv, .mpeg, .tga, .mov ή .avi.

Render Manager

Βελτιστοποιεί το χρόνο υπολογισμού της απόδοσης: διανείμετε τους υπολογισμούς σε διάφορους υπολογιστές του τοπικού σας δικτύου (Mac/PC), προκειμένου να μειώσετε το χρόνο απόδοσης.