Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα της Topsw, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

ArchiCAD 22

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Freiburg Γερμανία, DEGELO ARCHITEKTEN www.degelo.net, Φωτογραφία © Barbara Bühler

 

ARCHICAD 22 – Μία νέα οπτική του BIM

Το ARCHICAD 22 εστιάζει στην βελτίωση των ροών εργασίας της αρχιτεκτονικής σχεδίασης και της τεκμηρίωσης για προσόψεις κτηρίου. Επιπλέον, εισάγει σημαντικές βελτιώσεις στη μοντελοποίηση κατασκευών, την διαχείριση πληροφοριών και την 2D απόδοση. Η ανανεωμένη ροή εργασίας Σχεδίασης Προσόψεων του ARCHICAD, παρέχει στους αρχιτέκτονες ένα ευέλικτο περιβάλλον σχεδιασμού για την δημιουργία εξωτερικών ή εσωτερικών προσόψεων και όψεων, χρησιμοποιώντας αρθρωτές δομές και ιεραρχικά, εύκολα διαμορφώσιμα μοτίβα. Υποστηρίζονται τόσο οι παραδοσιακές όσο και οι αλγοριθμικές ροές εργασίας, χάρη στη βελτιωμένη Σύνδεση ARCHICAD-Grasshopper.
Οι ολοκαίνουργιες Παραμετρικές Διατομές διευκολύνουν την δημιουργία υποστυλωμάτων, δοκών και τοίχων ειδικής διατομής και ελέγχουν το σχήμα και το μέγεθος των διατομών τους μέσω BIM παραμέτρων. Οι Ιδιότητες που Ορίζονται με έκφραση βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες του ARCHICAD να διαχειρίζεται το γράμμα “Ι” (Πληροφορίες) του ΒΙΜ. Η ευρεσιτεχνία για τον αλγόριθμο Machine Learning (ML) της GRAPHISOFT που εκκρεμεί, προσαρμόζει την 2D πλοήγηση στον τρόπο εργασίας κάθε χρήστη. Το αποτέλεσμα δίνει μία πολύ ομαλή και πλήρους ανταπόκρισης πλοήγηση. Το ARCHICAD 22 περιλαμβάνει την πλέον πρόσφατη μηχανή CineRender της Maxon, παρέχοντας στερεοσκοπικές ή 360-μοιρών σφαιρικούς φωτορεαλισμούς, ταχύτερη δέσμευση στοιχείου που προσφέρει καλύτερη εμπειρία ομαδικής εργασίας, καθώς και βελτιωμένη ποιότητα και ακρίβεια κατά την εξαγωγή πληροφοριών δομικού συστατικού από πολυστρωματικές δομές ή σύμπλοκες διατομές με τη χρήση OPEN BIM προτύπων.

 

Τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του ARCHICAD 22

Σχεδίαση Προσόψεων
 • Η ανανεωμένη ροή εργασίας Σχεδίασης Προσόψεων του ARCHICAD δίνει την δυνατότητα στους αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να αναλύουν ιεραρχικά συστήματα τοιχοπετασμάτων με μεγάλη ελευθερία, χρησιμοποιώντας αρθρωτά μοτίβα
 • Ο σχεδιασμός γίνεται με φυσική γραφική εισαγωγή στο πιο φυσικό περιβάλλον σχεδιασμού σε 3D ή 2D όψεις, ενώ το ARCHICAD διασφαλίζει ότι το σύστημα τοιχοπετάσματος είναι δομικά σωστό και συμμορφώνεται με τις τοπικές απαιτήσεις τεκμηρίωσης και καταχώρησης
Παραμετρική Επεξεργασία Διατομής
 • Η Παραμετρική Επεξεργασία Διατομής του ARCHICAD 22 συνδυάζει τη δύναμη του παραμετρικού σχεδιασμού με την ελευθερία της γραφικής δημιουργίας διατομών.
 • Δημιουργήστε πιο “έξυπνες” Διατομές για Τοίχους, Δοκούς και Υποστυλώματα, ορίζοντας παραμετρικές ακμές στον επεξεργαστή Διατομής. Αυτό θα επιτρέψει την απόκλιση μεμονωμένων ή πολλών ακμών του χαρακτηριστικού Διατομή κεντρικά ή ανά περίπτωση - είτε γραφικά είτε μέσω των ρυθμίσεων στοιχείου.
Ιδιότητες που Ορίζονται με Εκφράσεις
 • Το ARCHICAD 22 σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λογικές εκφράσεις για να εξάγετε νέες ιδιότητες και τιμές ιδιοτήτων που εξαρτώνται από τις παραμέτρους του στοιχείου.
 • Αυτή η νέα λειτουργία εμπλουτίζει σημαντικά την πληροφορία - ή το στοιχείο "I" (Πληροφορίες) - του BIM. Η αυτόματη ροή εργασίας σας επιτρέπει να ορίζετε οποιονδήποτε κανόνα υπολογισμού ως τιμή ιδιότητας στοιχείου και να την ενημερώνετε αυτόματα, χωρίς χρονοβόρες και επιρρεπείς σε λάθη μη αυτόματες καταχωρήσεις δεδομένων.
Βελτιώσεις Απόδοσης
 • Το ARCHICAD 22 εισάγει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις, εστιάζοντας σε μία ομαλή και άμεσα ανταποκρινόμενη εμπειρία 2D πλοήγησης και μεγέθυνσης για έργα οποιουδήποτε μεγέθους.
 • Η παραγωγή σύνθετων ράστερ στοιχείων, επιφανειών κοπής και κάλυψης είναι "επιταχυνόμενη από την GPU", δηλαδή εκτελείται από τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών του υπολογιστή. Οι πολλαπλοί πυρήνες της CPU του υπολογιστή ενισχύονται περαιτέρω με έναν αλγόριθμο (εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), ο οποίος χρησιμοποιεί τις μεταβαλλόμενες ανάγκες συνεχούς πλοήγησης - κύλισης ή μεγέθυνσης - στο παρασκήνιο.
Βελτιώσεις Παραγωγικότητας
 • Προσαρμοσμένη Γραφική Σήμανση: Επιλέξτε οποιονδήποτε συνδυασμό θεμελιωδών στοιχείων σχεδίασης (γραμμές, τόξα, πολυγραμμές), συν Μπλοκ Κειμένου (συμπεριλαμβανομένων των σχετικών ΑυτοΚειμένων), και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα και χρησιμοποιήστε τα ως Σήμανση.
 • Εισαγωγή και Εξαγωγή Ιδιοτήτων Στοιχείων ARCHICAD μέσω IFC: Το ARCHICAD 22 έχει βελτιώσει την ποιότητα και την ακρίβεια των εξαγόμενων πληροφοριών Συστατικών και Υλικών σε IFC2x3 και IFC4. Αυτό είναι σημαντικό για τη δημιουργία πινάκων, υπολογισμών και εκτιμήσεων κόστους που βασίζονται σε δεδομένα Δομικών Υλικών, μεμονωμένες Στρώσεις Σύνθετης Δομής και Στοιχεία Σύμπλοκης Διατομής.
 • Εργαλειοθήκη Rhino–Grasshopper–ARCHICAD: Η νέα λειτουργία “De-Constructor - Αποδόμηση“ σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μία αντίστροφη ροή εργασίας δεδομένων και να διοχετεύσετε δεδομένα στοιχείων του ARCHICAD στην πλατφόρμα Rhino-Grasshopper. Με αποτέλεσμα, οι αρχιτέκτονες να μπορούν να βελτιστοποιούν τη σχεδίασή τους, χρησιμοποιώντας το τεράστιο σύνολο επεκτάσεων του Grasshopper και του Rhino.
 • Υποστήριξη Υψηλής Ανάλυσης σε Windows 10: Η πολύ πιο ευκρινής απεικόνιση των λεπτομερειών των εικονιδίων του ARCHICAD, των γραμμών, των κειμένων και των άλλων γραφικών της διεπαφής χρήστη παράγει πλέον μία υψηλής ευκρίνειας εμφάνιση. Οι εξαιρετικά υψηλής – 4K και 5K – ανάλυσης οθόνες προσφέρουν πολύ πιο ευκρινή απεικόνιση των λεπτομερειών.
 • Βελτιώσεις Σκάλας και Κιγκλιδώματος: Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του ARCHICAD 21 έχει βελτιωθεί με βάση τα σχόλια των αρχιτεκτόνων. Οι νέες βελτιώσεις Σκάλας και Κιγκλιδώματος σας επιτρέπουν να απεικονίζετε και να χρησιμοποιείτε το Ελεύθερο Ύψος Σκάλας για την ανίχνευση συγκρούσεων. Οι βελτιώσεις της 2D τεκμηρίωσης Σκάλας συμβάλλουν στη συμμόρφωση με τα ανά χώρα πρότυπα. Οι νέες εξελίξεις για τα κεκλιμμένα Κιγκλιδώματα και τα Πάνελ Κιγκλιδώματος επιτρέπουν την ακριβέστερη μοντελοποίηση.
 • Αυτόματη Δέσμευση Στοιχείου στο Teamwork: Χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για τη δέσμευση στοιχείων στοTeamwork, ακόμα και στην περίπτωση επιλογής πάρα πολλών στοιχείων. Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο με Άδεια Χρήστη BIMcloud της GRAPHISOFT.


Για την GRAPHISOFT
Η GRAPHISOFT® ξεκίνησε την επανάσταση του BIM το 1984 με το ARCHICAD®, το πρώτο BIM λογισμικό για αρχιτέκτονες. Η GRAPHISOFT συνεχίζει να ηγείται του χώρου με καινοτόμες λύσεις όπως το επαναστατικό BIMcloud®, το πρώτο παγκοσμίως περιβάλλον συνεργασίας ΒΙΜ σε πραγματικό χρόνο, το EcoDesigner™, την πρώτη παγκοσμίως πλήρως ενσωματωμένη BIM λύση “ΠΡΑΣΙΝΗΣ” σχεδίασης, καθώς και το BIMx®, την κορυφαία εφαρμογή οπτικοποίησης BIM για κινητά. Η GRAPHISOFT είναι μέλος της Ομάδας Nemetschek.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ArchiCAD 22

To ArchiCAD 23 απευθύνεται στους αρχιτέκτονες στη μητρική τους γλώσσα με μία καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης χώρων και μορφών σχεδίασης. Εκτός του ότι επαναπροσδιορίζει τη σχεδίαση στο χώρο και προσφέρει στους αρχιτέκτονες ευρύ φάσμα νέων σχεδιαστικών εργαλείων, παράλληλα απευθύνεται πλέον και στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αρχιτεκτόνων οι οποίοι ασχολούνται με μελέτες ανακαίνισης και αποκατάστασης.
Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά του νέου ArchiCAD 23 με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Φυλλάδιο με τα χαρακτηριστικά του νέου ArchiCAD 23.

Απαιτήσεις Υλισμικού / Λογισμικού του ArchiCAD 23

Οι απαιτήσεις Υλισμικού/Λογισμικού τροποποιούνται κατά περιόδους. Για ενημερωμένες πληροφορίες που αφορούν τις απαιτήσεις συστήματος, παρακαλώ πηγαίνετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Απαιτήσεις Συστήματος

Συνιστώμενα Λειτουργικά Συστήματα
 • Windows® 10
 • macOS 10.13 High Sierra
 • macOS 10.12 Sierra
Συμβατά, αλλά μη δοκιμασμένα Λειτουργικά Συστήματα
 • Windows® 8.1
 • Windows 8
 • Windows 7
 • Mac OS X 10.11 El Capitan
Μη Συμβατά Λειτουργικά Συστήματα (Το ARCHICAD δεν μπορεί να εγκατασταθεί)
 • Windows Vista και παλαιότερα
 • Mac OS X 10.10 Yosemite και παλαιότερα

Σημειώσεις
•    Πρέπει να έχουν εγκατασταθεί οι πλέον πρόσφατες ενημερώσεις όλων των Λειτουργικών Συστημάτων
•    Υποστηρίζονται μόνο τα 64-bit Λειτουργικά Συστήματα
•    Η υποστήριξη υψηλής ανάλυσης (HiDPI) οθόνης δεν είναι διαθέσιμη στα Windows 8.1 και σε παλαιότερες εκδόσεις

Συνιστώμενο Υλισμικό για το ArchiCAD 23
 • Επεξεργαστής: 64-bit επεξεργαστής με τέσσερις ή περισσότερους πυρήνες.
 • RAM: Συνιστώνται 16 GB ή περισσότερα. Για σύνθετα, λεπτομερή μοντέλα μπορεί να απαιτούνται 32 GB ή περισσότερα.
 • Σκληρός Δίσκος: Συστήνεται η εγκατάσταση του ArchiCAD σε δίσκο SSD (ή Fusion). Για την εγκατάσταση απαιτούνται 5 GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο, ενώ για κάθε ενεργή μελέτη απαιτούνται 10 GB ή περισσότερα.
 • Κάρτα Γραφικών: Απαιτείται κάρτα γραφικών, συμβατή με OpenGL 3.2 και συνοδευόμενη από μνήμη video 1024 MB ή περισσότερων, για να είναι δυνατή η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων επιτάχυνσης υλισμικού (HW) Μπορείτε να βρείτε μία λίστα με τις προτεινόμενες κάρτες γραφικών στο: http://www.graphisoft.com/videocards
 • Οθόνη: Συστήνουμε ανάλυση 1440 x 900 ή μεγαλύτερη. Περισσότερες πληροφορίες για το απαιτούμενο υλισμικό θα βρείτε στο Κέντρο Βοήθειας.
Ελάχιστο Υλισμικό
 • CPU: 64-bit επεξεργαστής με 2 πυρήνες.
 • RAM: 8 GB
 • Σκληρός Δίσκος: Για την εγκατάσταση απαιτούνται 5 GB ελεύθερου χώρου ή περισσότερα
 • Κάρτα Γραφικών: Απαιτείται κάρτα γραφικών συμβατή με Open GL 3.2
 • Οθόνη: Οθόνη: Ανάλυση 1366 x 768 ή μεγαλύτερη
 • Προαιρετικές Περιφερειακές Συσκευές: Όλοι οι σημαντικοί plotters, εκτυπωτές και ψηφιοποιητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το ARCHICAD.
 • Διαδίκτυο: Για τη σύνδεση στο BIMcloud και τη λήψη ενημερώσεων του ARCHICAD 22, είναι απαραίτητη η γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
 • Κλειδί Προστασίας: Θα χρειαστείτε ένα υλισμικό κλειδί ARCHICAD 22 CodeMeter ή ένα λογισμικό κλειδί προστασίας CodeMeter Act για να εκκινήσετε το ARCHICAD 23.

Top Software

Η εταιρεία TOP SOFTWARE ε.π.ε, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις και προσφέρει υποστήριξη σε μηχανικούς, διακοσμητές και σε συναφείς κλάδους εδώ και 27 χρόνια. Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Μεσογείων 206
Χολαργός Αθήνα, 15561

Τηλ: 210 6541505
Fax: 210 0081756

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ