Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα της Topsw, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

ArchiCAD 17

Το BIM Ζει στις Λεπτομέρειες

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, 7 Μαϊου, 2013 – Η GRAPHISOFT® ανακοίνωσε σήμερα το ArchiCAD 17, την τελευταία έκδοση του πολυβραβευμένου προγράμματος τεχνολογίας ΒΙΜ. Η νέα έκδοση προσφέρει δυνατότητες που διευκολύνουν τη μοντελοποίηση και την τεκμηρίωση των κτηρίων, ακόμα και όταν το μοντέλο περιέχει υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας. Η ΒΙΜ ροή εργασίας επιτρέπει στο μοντέλο να παραμένει “ζωντανό” μέχρι το τέλος της μελέτης.

“Πολλές αρχιτεκτονικές εφαρμογές χρησιμοποιούν την τεχνολογία ΒΙΜ για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του μοντέλου, ωστόσο για την τεκμηρίωση της κατασκευής επιστρέφουν στη 2D λογική”, δηλώνει ο László Vértesi, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Προϊόντων της GRAPHISOFT. Οι ολοκαίνουργιες Συνδέσεις Βάσει Προτεραιότητας του ArchiCAD 17 προσφέρουν  υψηλή Ανταποδοτικότητα Επένδυσης (ROI) για την εργασία που αφιερώθηκε στη δημιουργία του μοντέλου ΒΙΜ, παρέχοντας αυτόματα λεπτομέρειες και τομές, επιπέδου τεκμηρίωσης κατασκευής”.

Συνδέσεις Βάσει Προτεραιότητας – Άμεσες και Δομικά Ορθές Λεπτομέρειες
Οι Συνδέσεις Βάσει Προτεραιότητας, συνδυαζόμενες με τα Ευφυή Δομικά Υλικά, παρέχουν αυτομάτως δομικά ορθές τομές και λεπτομέρειες. Περαιτέρω βελτιώσεις χρηστικότητας, όπως ο Ευφυής Συσχετισμός Στοιχείου με Ύψη Ορόφων και ο Ευφυής Χειρισμός της Γραμμής Αναφοράς Στοιχείων καθιστούν το ArchiCAD την καλύτερη ΒΙΜ λύση τεκμηρίωσης της κατασκευής, η οποία διατίθεται σήμερα στην αγορά.


Πρωτοεμφανιζόμενη Επεξεργασία στο Παρασκήνιο – Άμεση Ανταπόκριση Μεγάλων/Πολύπλοκων Μοντέλων
Προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγικότητα, το ArchiCAD 17 κάνει το επόμενο επαναστατικό βήμα στην πολυπύρηνη επεξεργασία, για να υποστηρίξει τη δημιουργία και το χειρισμό μεγάλων και πολύπλοκων μοντέλων με την πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο Επεξεργασία στο Παρασκήνιο για ταχύτερη παραγωγή των λεπτομερειών πολύπλοκων μοντέλων. Η Βελτιστοποιημένη Κλιμάκωση των Πολυπύρηνων CPUs αυξάνει την απόδοση σε μεγάλα και πολύπλοκα μοντέλα. Το λογισμικό διαθέτει την Αυξημένη Απόδοση Κεντρικής Μονάδας Γραφικών για να κάνει τη 3D πλοήγηση ακόμα ομαλότερη κατά το χειρισμό ιδιαίτερα μεγάλων μοντέλων.

Εκτεταμένοι Ορισμοί Άποψης Μοντέλου IFC – ΑΝΟΙΚΤΟ BIM για Υποστήριξη Εθνικών Προτύπων
Το ArchiCAD 17 υποστηρίζει το Coordination View 2.0 και επεκτείνει τις δυνατότητες ορισμού νέων IFC δεδομένων, όπως το Concept Design BIM 2010 (απαιτείται από το GSA-ΗΠΑ), το Statsbygg (Νορβηγία), το Senate Properties (Φινλανδία) και το FM Handover (απαιτείται από το COBie), καθώς και άλλα πρότυπα. Περιλαμβάνει εξαγωγή μονάδας νομίσματος, ιδιότητες IFC ημερολογιακού τύπου και Υποστήριξη Ανάθεσης IfcSystems για στοιχεία συστήματος, όπως τα ΜΗΥ Συστήματα.

Σύμπραξη με BIMobject® – Άμεσα Προσιτό GDL Περιεχόμενο για Χρήστες ArchiCAD
H ολοκλήρωση με το BIMobject.com, τον Nο. 1 παγκοσμίως πάροχο αντικειμένων, προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εκτενή συλλογή υψηλής ποιότητας BIM αντικειμένων πραγματικών κατασκευαστών, διαθέσιμων τόσο στο ArchiCAD 17, όσο και στο BIMcomponents.com. Με αυτή τη συνεργασία, το BIMcomponents.com κάνει σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να γίνει η κύρια δικτυακή πύλη GDL περιεχομένου για τους χρήστες ArchiCAD.

Βελτιώσεις Ροής Εργασίας – Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός, Οπτικοποίηση και Ανάλυση
Το ArchiCAD 17 παραδίδει ευρύ φάσμα βελτιώσεων της ροής εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του Βελτιωμένου Εργαλείου ΜΟΡΦΗ, προκειμένου να υποστηρίξει τα σχέδια αρχικής σύλληψης με χρήσιμες πληροφορίες Χώρων, καθώς και των 3D Επιπέδων Κοπής σε Πραγματικό Χρόνο για να προσφέρει επιπλέον έλεγχο του 3D περιβάλλοντος μοντελοποίησης. Η ένταξη του πλήρως λειτουργικού BIMx σε κάθε εγκατάσταση επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν με τους πελάτες τους μελέτες BIM σε ένα διαδραστικό περιβάλλον. Η περαιτέρω βελτιωμένη Ενεργειακή Αξιολόγηση που υποστηρίζει πολλαπλές θερμικές ζώνες επιτρέπει στους χρήστες την αξιολόγηση των σχεδίων τους με τεχνολογία συμβατή με διεθνή πρότυπα.

Σημείωση: Δείτε ξεχωριστή ανακοίνωση σχετικά με το EcoDesigner STAR™, το πρώτο ολοκληρωμένο ΒΙΜ, συμβατό με LEED πρόγραμμα πιστοποίησης ενεργειακής ανάλυσης για αρχιτέκτονες και ειδικούς ενέργειας, της GRAPHISOFT.

Το ArchiCAD 17 θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου 2013, με αποστολή στους πελάτες, που θα ξεκινήσει  μέσα στις πρώτες εβδομάδες της επίσημης κυκλοφορίας. Ακολουθώντας αυστηρό πρόγραμμα κυκλοφορίας και οι 26 τοπικές εκδόσεις υπολογίζεται να φτάσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ArchiCAD 17, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.graphisoft.com/archicad/archicad_17/overview/. Για ζωντανή παρουσίαση του ArchiCAD 17, μπορείτε να εγγραφείτε στο προσεχές webinar “BIM Lives in the Details”, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2013.

Σχετικά με τη GRAPHISOFT
Η GRAPHISOFT® ξεκίνησε την επανάσταση BIM με το ArchiCAD®, το πρώτο στη βιομηχανία ΒΙΜ λογισμικό για αρχιτέκτονες. Η GRAPHISOFT εξακολουθεί να ηγείται της βιομηχανίας με καινοτόμες λύσεις, όπως είναι ο επαναστατικός GRAPHISOFT BIM Server™, το πρώτο παγκοσμίως περιβάλλον συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και το GRAPHISOFT EcoDesigner™, η πρώτη στον κόσμο ολοκληρωμένη εφαρμογή ενεργειακού μοντέλου κτηρίου. Οι καινοτόμες λύσεις της GRAPHISOFT έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο που οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν και συνεργάζονται, παγκοσμίως.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ArchiCAD

To ArchiCAD 21 απευθύνεται στους αρχιτέκτονες στη μητρική τους γλώσσα με μία καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης χώρων και μορφών σχεδίασης. Εκτός του ότι επαναπροσδιορίζει τη σχεδίαση στο χώρο και προσφέρει στους αρχιτέκτονες ευρύ φάσμα νέων σχεδιαστικών εργαλείων, παράλληλα απευθύνεται πλέον και στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αρχιτεκτόνων οι οποίοι ασχολούνται με μελέτες ανακαίνισης και αποκατάστασης.
Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά του νέου ArchiCAD 21 με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Σύστημα
 • Windows® 10/8.1/8/7 (64-bit) (Συστήματα 32-bit δεν υποστηρίζονται. Στα συστήματα XP και Vista, το ArchiCAD δεν μπορεί να εγκατασταθεί)
 • Mac OS X 10.10 (Yosemite)/10.9/ (Mavericks).
 • Το Mac OS X 10.8 Mountain Lion είναι συμβατό αλλά δεν έχει ελεγχθεί από την GRAPHISOFT
 • Τα Mac OS X 10.6 Snow Leopard και Mac OS X 10.7 Lion δεν είναι συμβατά (το ARCHICAD δεν μπορεί να εγκατασταθεί)
Απαιτούμενο Υλισμικό
 • CPU: 64-bit επεξεργαστής με 4 ή περισσότερους πυρήνες.
 • RAM: Για συνθέτα, λεπτομερή μοντέλα μπορεί να απαιτούνται 16 GB ή περισσότερα
 • Σκληρός Δίσκος: Συστήνεται η εγκατάσταση του ArchiCAD σε δίσκο SSD (ή Fusion). Για την εγκατάσταση απαιτούνται 5 GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο, ενώ για κάθε ενεργή μελέτη απαιτούνται 10 GB ή περισσότερα.
 • Κάρτα Γραφικών: Απαιτείται αποκλειστική κάρτα γραφικών συμβατή με Open GL 2.0 με μνήμη 1024 MB ή περισσότερα για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων επιτάχυνσης υλισμικού. Μπορείτε να βρείτε μία λίστα με τις προτεινόμενες κάρτες γραφικών στο: http://www.graphisoft.com/videocards
 • Οθόνη: Συστήνουμε ανάλυση 1440 x 900 ή μεγαλύτερη. Περισσότερες πληροφορίες για το απαιτούμενο υλισμικό θα βρείτε στο Κέντρο Βοήθειας.
Ελάχιστο Υλισμικό
 • CPU: 64-bit επεξεργαστής με 2 πυρήνες.
 • RAM: 4 GB
 • Σκληρός Δίσκος: Για την εγκατάσταση απαιτούνται 5 GB ελεύθερου χώρου ή περισσότερα
 • Κάρτα Γραφικών: Απαιτείται κάρτα γραφικών συμβατή με Open GL 2.0
 • Οθόνη: Οθόνη: Ανάλυση 1366 x 768 ή μεγαλύτερη
Άλλο Λογισμικό

Απαιτείται Java 8 ή μεταγενέστερο. Μπορείτε να βρείτε στο: http://www.graphisoft.com/Java.
Σημείωση: Ο εγκαταστάτης του ARCHICAD εγκαθιστά αυτόματα το Java 8, εφόσον δεν είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

 • Προαιρετικές Περιφερειακές Συσκευές: Όλοι οι σημαντικοί plotters, εκτυπωτές και ψηφιοποιητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το ARCHICAD.
 • Διαδίκτυο: Απαιτείται γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για σύνδεση στο BIMcloud ή στον BIM Server που είναι απομακρυσμένος, καθώς και για τη λήψη των ενημερώσεων του ARCHICAD 21.
 • Κλειδί Προστασίας: Θα χρειαστείτε είτε μία συσκευή‐κλειδί ArchiCAD 21 CodeMeter, είτε ένα λογισμικό κλειδί προστασίας CodeMeter Act για να χρησιμοποιήσετε την πλήρη εμπορική έκδοση του ARCHICAD 21.

Top Software

Η εταιρεία TOP SOFTWARE ε.π.ε, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις και προσφέρει υποστήριξη σε μηχανικούς, διακοσμητές και σε συναφείς κλάδους εδώ και 27 χρόνια. Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Μεσογείων 206
Χολαργός Αθήνα, 15561

Τηλ: 210 6541505
Fax: 210 0081756

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ