Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα της Topsw, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

ArchiCAD 16

BIM Components at Your Fingertips

Βουδαπέστη 2/5/2012 – H GRAPHISOFT® ανακοίνωσε το ArchiCAD® 16, την τελευταία έκδοση του κορυφαίου λογισμικού BIM σχεδίασης για αρχιτέκτονες. Το ArchiCAD 16 εισάγει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων για διευκόλυνση της δημιουργίας, της ανταλλαγής, και της εξεύρεσης προσαρμοσμένων συστατικών BIM. Η ενσωματωμένη Ενεργειακή Αξιολόγηση μετατρέπει το ArchiCAD 16 στην πιο «πράσινη» λύση BIM που είναι διαθέσιμη σήμερα στην αγορά.

Οι «κτιριοδομικές μελέτες - από τη φύση τους - περιέχουν πολλά ειδικά δομικά στοιχεία και δομές, των οποίων οι απαιτήσεις μπορεί να ξεπερνούν τα συνηθισμένα εργαλεία BIM», δήλωσε ο László Vértesi, Αντιπρόεδρος των Προϊόντων της Graphisoft. «Το ArchiCAD 16 εισάγει ικανότητες άμεσης μοντελοποίησης και ένταξη στο “cloud”, για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργούν και να βρίσκουν τα εξειδικευμένα αντικείμενα, τα συστατικά και τις δομές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των BIM μοντέλων τους», συνέχισε.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΟΡΦΗ – Επανασχεδιασμός της Ελευθερίας Σχεδίασης BIM

Τα ειδικά αντικείμενα, τα εξαρτήματα και οι δομές, απαιτούν ένα εργαλείο με εξαιρετική ευελιξία διαμόρφωσης. Με το ολοκαίνουργιο εργαλείο ΜΟΡΦΗ™,. το ArchiCAD 16 εισάγει τις ικανότητες άμεσης μοντελοποίησης στο εγγενές περιβάλλον BIM. Το εργαλείο ΜΟΡΦΗ επιτρέπει τη δημιουργία στοιχείου οποιασδήποτε γεωμετρίας με έναν διαισθητικό γραφικό τρόπο, που χαρακτηρίζεται από δημοφιλείς τεχνικές μοντελοποίησης όπως πίεση & τράβηγμα (push & pull). Τα στοιχεία ΜΟΡΦΗ μπορούν να δημιουργηθούν από το μηδέν, σχεδιάζοντας απλά ένα 3D πολύγωνο ή μετατρέποντας οποιοδήποτε υπάρχον BIM στοιχείο του ArchiCAD. Το εργαλείο ΜΟΡΦΗ είναι μια βέλτιστη λύση για τη δημιουργία ειδικών BIM συστατικών, ειδικών δομών και άλλων στοιχείων του περιβάλλοντος δόμησης, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα εσωτερικά κτηρίων.

BIMcomponents.com – “Cloud” - Αναζήτηση BIM Συστατικών

Τα δομικά συστατικά είναι ένας από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας BIM. Η παραμετρική τεχνολογία GDL του ArchiCAD, έχει αποδειχτεί για τους επαγγελματίες ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας "έξυπνων" δομικών στοιχείων. Το ArchiCAD 16 αλλάζει ριζικά τις δυνατότητες που έχει ο μέσος χρήστης να δημιουργεί τα ειδικά BIM στοιχεία που απαιτούν οι μελέτες του. Οι νέες δυνατότητες μοντελοποίησης του ArchiCAD, σε συνδυασμό με την “cloud” βάση δεδομένων συστατικών BIM, επιτρέπουν στους χρήστες τη δημιουργία, την αναζήτηση, τη φόρτωση και το κατέβασμα προσαρμοσμένων BIM συστατικών. Η πλήρως ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη καθιστά την κοινή χρήση συστατικών BIM πρωταρχική λειτουργία της κοινότητας χρηστών. Το BIMcomponents.com παρέχει επίσης μία κεντρική “αγορά” για όλα τα GDL αντικείμενα, άμεσα προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες ArchiCAD.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ – Η πρώτη πλήρως ολοκληρωμένη BIM λύση Ενεργειακής Αξιολόγησης

Στο σημερινό περιβάλλον, η βιωσιμότητα αποτελεί επιτακτική ανάγκη για όλα τα οικοδομικά έργα. Σε αντίθεση με τη συμβατική σκέψη, οι κύριες αποφάσεις που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας ενός κτηρίου λαμβάνονται από τους αρχιτέκτονες και όχι από τους μηχανικούς συστημάτων. Η Graphisoft συνεχίζει να καινοτομεί στην «πράσινη» δόμηση, προσφέροντας την καλύτερη ροή εργασίας βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματωμένου στο BIM λογισμικό της. Η ενσωματωμένη λειτουργικότητα Ενεργειακής Αξιολόγησης του ArchiCAD 16, είναι παρόμοια με εκείνην του πρώην αυτόνομου προϊόντος EcoDesigner™, αλλά βασίζεται σε εντελώς νέα τεχνολογία (π.χ. ανάλυση της γεωμετρίας του μοντέλου δόμησης με βάση τα όρια χώρων-ζωνών, επιλογή εισαγωγής αναλυτικών δεδομένων καιρού, κλπ). Αυτή η τεχνολογία που επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να εκτελούν αξιόπιστη δυναμική ενεργειακή αξιολόγηση του BIM μοντέλου τους εντός του ArchiCAD, βασισμένη στην ανάλυση της γεωμετρίας ΒΙΜ και τα ακριβή ωριαία κλιματικά δεδομένα (με απευθείας σύνδεση) της θέσης του κτηρίου, είναι μία επιτακτική ανάγκη για όλα τα οικοδομικά έργα.

Μαζί με το ArchiCAD 16, η Graphisoft προσφέρει επίσης σημαντική ροή εργασίας και ενημερώσεις παραγωγικότητας για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο λύσεών της. Αυτές περιλαμβάνουν έναν αναβαθμισμένο BIM Server™, Cloud - ολοκληρωμένη υπηρεσία διαμοιρασμού μοντέλων για χρήστες BIMx με ενεργό συμβόλαιο συντήρησης, καθώς και υποστήριξη για την IFC 2x3 Coordination View έκδοση 2.0, για διευκόλυνση του ΑΝΟΙΚΤΟΥ (OPEN) BIM. Το ArchiCAD 16 θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου 2012, και η διάθεση στους πελάτες θα αρχίσει τις πρώτες εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία. Με ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, όλες οι 26 τοπικές εκδόσεις προγραμματίζονται να φτάσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ArchiCAD 16, παρακαλώ επισκεφθείτε: http://www.graphisoft.com/archicad.

Για μια ζωντανή επίδειξη του ArchiCAD 16, παρακαλούμε να εγγραφείτε στο επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο “BIM Components at Your Fingertips” (Συστατικά BIM στα χέρια σας), της 19ης Ιουνίου 2012.

Για την GRAPHISOFT

Η GRAPHISOFT® πυροδότησε την BIM επανάσταση με το ArchiCAD®, το πρώτο BIM λογισμικό στον κλάδο των αρχιτεκτόνων. Η GRAPHISOFT συνεχίζει να ηγείται της βιομηχανίας  λογισμικού με καινοτόμες λύσεις, όπως τον επαναστατικό GRAPHISOFT BIM Server™, το πρώτο παγκοσμίως, περιβάλλον συνεργασίας BIM σε πραγματικό χρόνο, και το GRAPHISOFT EcoDesigner™, την πρώτη στον κόσμο, πλήρως ολοκληρωμένη εφαρμογή ενεργειακού μοντέλου του κτηρίου. Οι καινοτόμες λύσεις της Graphisoft έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι  αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν και συνεργάζονται. Η Graphisoft® αποτελεί μέρος του Ομίλου Nemetschek, μετά την εξαγορά της το 2007.

Top Software

Η εταιρεία TOP SOFTWARE ε.π.ε, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις και προσφέρει υποστήριξη σε μηχανικούς, διακοσμητές και σε συναφείς κλάδους εδώ και 27 χρόνια. Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Μεσογείων 206
Χολαργός Αθήνα, 15561

Τηλ: 210 6541505
Fax: 210 0081756

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ