Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα της Topsw, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

CIGRAPH - ArchiSuite

Από το ArchiCAD 20

Αυτή τη φορά κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ανάπτυξη του ArchiSuite, που είχε σαν αποτέλεσμα μία πραγματική αλλαγή προτύπου. Εάν τα τελευταία 30 χρόνια ο κύριος στόχος ήταν η προσθήκη λειτουργιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του λογισμικού, σήμερα οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι, εάν ο πελάτης δεν απολαμβάνει (!) τη χρήση του λογισμικού, τότε παύει να ασχολείται με αυτό. Η λειτουργικότητα και η ευκολία χειρισμού δεν αρκούν πλέον.

Έτσι αλλάξαμε την όλη ιδέα του λογισμικού μας και βήμα - βήμα θα ανανεώσουμε όλα τα add-ons κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Εδώ αναφέρονται οι κύριες βελτιώσεις για αυτή την έκδοση:

1. Δεν ακολουθούμε πλέον την αρίθμηση των εκδόσεων της Graphisoft αλλά εγγυόμαστε την προς τα πίσω 100% συμβατότητα των plug-ins για 4 χρόνια. Επομένως το ArchiSuitePlus είναι το ίδιο με όλες τις λειτουργίες για τα ArchiCAD 17, 18, 19 και 20.

2. Αρχίσαμε με το ξαναγράψιμο του ArchiTerra, εισάγοντας ένα εντελώς νέο περιβάλλον και μία νέα σειρά των εργασιών. Βασικά, αφαιρέσαμε ό,τι δεν συνδέεται άμεσα με τα χωματουργικά, ελαχιστοποιώντας τις διαδικασίες τις οποίες καταστήσαμε εύκολα προσβάσιμες και κατανοητές.

3. Στο ίδιο πνεύμα προσθέσαμε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο ελέγχει και ενημερώνει, μετά από λήψη τους, όλα τα απαραίτητα αρχεία με τη σωστή σειρά.

Κατά τη διάρκεια του έτους θα αλλάξουμε τις διεπαφές χρήστη όλων των άλλων add-ons και θα τις δείτε να πραγματοποιούνται όταν στο όνομα του add-on θα προστίθεται η λέξη “Plus”.

Από το ArchiCAD 19

Το ArchiSuite καταφέραμε να είναι πιο χρηστικό και συμπαγές. Σε αυτή την τελευταία έκδοση του ArchiSuite, δεν υπάρχουν τα ArchiFacade, ArchiSketchy και ArchiMaterial. Οι περισσότερες από τις λειτουργίες τους ήταν άνευ αντικειμένου και οι σημαντικότερες από αυτές έχουν προστεθεί στο ArchiTools το οποίο έχει γίνει ισχυρότερο.

Από το ArchiCAD 18

ArchiTools

Ορισμένα plug-ins ή τμήματά τους ενσωματώθηκαν στο ArchiTools. Πρόκειται για τα ArchiRuler 2, ArchiWall 2, ArchiTabula και ArchiRotate. Μερικές από τις λειτουργίες τους δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί στο ArchiCAD και επομένως μεταφέρθηκαν στο ArchiTools το οποίο φαντάζει ως ένας “Ελβετικός Σουγιάς” πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος σχεδιάστηκε να περιλαμβάνει μία ποικιλία πολύτιμων εντολών και λειτουργιών.

ArchiTerra 3

Η εισαγωγή αρχείων κειμένου (.txt) έχει βελτιωθεί! Προστέθηκε μία νέα εντολή για την εισαγωγή αρχείων διάταξης SHAPE (.shp). Προστέθηκε μία νέα εντολή ανάλυσης της κλίσης του εδάφους.

ArchiQuant 2

Υλοποιήθηκε μία νέα διαχείριση βάσης δεδομένων συστατικών. Οι παράγωγες επικεφαλίδες έχουν μειωθεί. Η διεπαφή της διαχείρισης βάσης δεδομένων συστατικών έχει τροποποιηθεί. Το πάνελ ρυθμίσεων του ArchiQuant έχει τροποποιηθεί και προστέθηκαν νέες λειτουργίες.

Απαιτήσεις Συστήματος ArchiSuite

Τα add-ons ακολουθούν τις απαιτήσεις που έχει και η έκδοση του ArchiCAD.

Έκδοση ArchiCAD

Το ArchiSuite είναι συμβατό με το ArchiCAD 17 και τις μεταγενέστερες από αυτό εκδόσεις του και δεν λειτουργεί με τις προγενέστερες εκδόσεις του.

Εγκατάσταση του πακέτου

Η εγκατάσταση του ArchiSuitePlus πραγματοποιείται σε 2 βήματα:

1. Μετά τη λήψη του, κάντε κλικ στο αρχείο και ένας Εγκαταστάτης θα τοποθετήσει το Add-Ons στο κατάλληλο ντοσιέ/φάκελο του ArchiCAD

2. Μετά το πέρας της εγκατάστασης, πρέπει να προετοιμάσετε το Κλειδί-Dongle της Cigraph. Συνδέστε το σε έναν υπολογιστή και τρέξτε το ArchiCAD. Από το μενού: Σχεδίαση - Πρόσθετα Σχεδίασης επιλέξτε “Cigraph License Activation” και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ειδικό Περιβάλλον Εργασίας

Εάν χρησιμοποιείτε εξατομικευμένο περιβάλλον εργασίας του ArchiCAD, το μενού του add-on μπορεί να μην εμφανιστεί αυτομάτως στο μενού Σχεδίαση του ArchiCAD.

Για να εμφανίσετε τον διάλογο διαχείρισης του Περιβάλλοντος Εργασίας, κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές/Περιβάλλον Εργασίας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράθυρο διαλόγου για να διαμορφώσετε τα δικά σας περιβάλλοντα εργασίας ώστε να περιλαμβάνουν το μενού για το νέο add-on.

Διαχείριση της βιβλιοθήκης αντικειμένων

Σας συνιστούμε να μην μετακινείτε τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται από το add-on από την αρχική τους θέση (στον ίδιο φάκελο με το add-on). Από αυτή τη θέση η διαχείρισή τους από το add-on θα γίνεται αυτόματα και δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία φόρτωση τους.